Patlıcanlı Maklube Tarifi
Kararında Karabiber, Tuz HazırlanışıPatlıcanları uzun ince şeritler halinde doğrayıp derin yağda kızartın.
Tarih: 2.11.2014 10:06:06

Kategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Arda Türkmen
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler - 1 Avuç Dolmalık Fıstık
- 3 Su bardağı Et Suyu
- 4 Adet Patlıcan
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1 Çay kaşığı Yenibahar
- Kararında Karabiber, Tuz HazırlanışıPatlıcanları uzun ince şeritler halinde doğrayıp derin yağda kızartın. Pilav tenceresine fıstığı ekleyip yağsız bir şekilde renk alıncaya kadar kavurun, renk aldıktan sonra içine tereyağını ilave edin ve eritin. Yağ eriyince pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. İyice kavrulduğunda baharatları ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edin ve kapağını kapatın. Pilav hazır olduğunda üzerine bir bez kapatıp demlenmesi için kenara ayırın. Patlıcanları kenarlardan sarkacak şekilde bir kaba yerleştirin. İçine pilavı koyun ve patlıcanları kapatıp ters çevirin. Dilimleyerek servis edin. İçerdiği Vitaminler A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 2465 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 616 Kcal Doğal Beslenme Dolmalık Fıstık için mevsim bilgisi yok..
Yenibahar için mevsim bilgisi yok..








Kaynak:

Anahtar Kelimeler: Patlıcanlı Maklube Tarifi
Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
Güvenlik *
Yenile
 
Yorumunuz *
DOLAR
5.4345
EURO
6.1114
Güncel
Yaşam
Eğitim
Saglik
Magazin
Manisa için namaz vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsi
06:36 08:19 13:23 15:50 18:09 19:38
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kimseden sana kötülük gelmesini istemiyorsan fena söyleyici, fena öğretici, fena düşünceli olma.

Mevlana
-Global ısınma yükselen deniz seviyesi 2050 yılında shangai ve deniz kıyısındaki Çin şehirlerinde büyük sellere neden olacak.bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak. -Üzerinde barkodu olan ilk ürün Wringleys marka sakızdır. -Kereviz yerken harcanan ka

İlginç Bilgiler 3
Ravza - Kabe

/resimler/2017-5/13/1344304004566.jpg  /resimler/2017-5/13/1347498852327.jpg

Balık Kokusu Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız

Balık Kokusu
Saruhanlı Lingleri

/resimler/2017-5/13/1515570830640.jpg    /resimler/2014-11/7/155009123.jpg    /resimler/2014-11/7/155305032.jpg   /resimler/2017-5/13/1506418944836.jpg  /resimler/2015-3/16/1636122607156.jpg

/resimler/2015-4/4/1022583075326.jpg    /resimler/2015-4/4/1033419962836.jpg    /resimler/2015-4/7/0822580347004.jpg   /resimler/2015-4/7/0827149570844.jpg  /resimler/2015-4/7/0844579279152.jpg

Videolar
Parti İlçe Teşkilatları

/resimler/2016-12/24/0957549496932.jpg /resimler/2016-12/24/0959409077707.jpg /resimler/2016-12/24/1002133424899.jpg /resimler/2016-12/24/1004065509887.jpg /resimler/2016-12/24/1006092750065.jpg

Sosyal Medyada Takip Edin

/resimler/2015-3/20/0925347922806.jpg  /resimler/2015-3/20/0927574175568.jpg /resimler/2015-3/20/0934034807724.jpg

 /resimler/2015-3/20/0935593872523.jpg /resimler/2015-3/20/0939453408170.jpg /resimler/2015-3/28/1514147754064.jpg