Roka soslu palamut
Roka soslu palamut: Roka sosu için rokanın yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Roka yaprakları, ceviz, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi mutfak robotunda püre şeklinde ezin.
Tarih: 30.12.2014 13:29:34/ 1340okunma / 0yorum

  • malzemeleri

         2 domates
         2 kırmızı soğan
         2 palamut
         2.5 dal taze kekik
         1 yemek kaşığı toz şeker
         2 yemek kaşığı zeytinyağı
         Tuz
    Roka sosu için
         1 su bradağı ceviz içi
         Yarım demet roka
         2 diş sarımsak
         4 yemek kaşığı zeytinyağı
         Tuz
         Karabiber
    Kızartmak İçin
         Yarım su bardağı mısır unu
         Yarım su bardağı un
         1.5 su bardağı zeytinyağı
         Tuz
  •  
  •  

    Osmani Restaurant şefi İrfan Güldemir, Mıhlama tarifini sizlerle paylaşıyor

  • Roka soslu palamut hazırlanışı

  • Roka soslu palamut: Roka sosu için rokanın yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Roka yaprakları, ceviz, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi mutfak robotunda püre şeklinde ezin. Domatesleri bir parmak kalınlığında yuvarlak kesin. Soğanları yuvarlak şekilde doğrayın. Domates ve soğanları fırın tepsisine dizin. üzerlerine tuz, şeker ve taze kekik yapraklarını serpiştirin. Zeytinyağını gezdirin ve 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Kalın yuvarlak dilimler şeklinde kesilmiş palamudu tuzlayın. Un ve mısır ununu karıştırarak düz bir tabağa alın. Balıkların her tarafını una bulayın ve fazlasını silkeleyin. Balıkların her iki tarafını da kızgın yağda kızartın. Servis tabağına domates, soğan ve balık sıralamasıyla dizin. üzerine hazırladığınız roka sosundan gezdirip sıcak servis yapın.Roka soslu palamut artık hazır, afiyet olsun.










Kaynak:

Anahtar Kelimeler: Roka soslu palamut
Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
Güvenlik *
Yenile
 
Yorumunuz *
DOLAR
5.3710
EURO
6.0755
Güncel
Yaşam
Eğitim
Saglik
Magazin
Manisa için namaz vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsi
06:36 08:19 13:23 15:50 18:09 19:38
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Mürşitlik alıcılık değil, vericiliktir…

Hacı Bektaşı Veli
-Her 4 Amerikalıdan biri mutlaka televizyonda görünüyor. (Sokakta her 4 kişiden 1 imza dağıtıyormuş düşünsenize) -Uyurken televizyon seyrederken yaktığımızdan daha fazla kalori yakıyoruz. (Demekli televizyonla uyutuluyoruz) -Bir karıncanın koku alma yet

İlginç Bilgiler 5
Ravza - Kabe

/resimler/2017-5/13/1344304004566.jpg  /resimler/2017-5/13/1347498852327.jpg

Etin pişerken dağılmaması için suyuna birkaç damla sirke koyun. Etin suyunun berrak olması için üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin.

Et Yemekleri Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
Saruhanlı Lingleri

/resimler/2017-5/13/1515570830640.jpg    /resimler/2014-11/7/155009123.jpg    /resimler/2014-11/7/155305032.jpg   /resimler/2017-5/13/1506418944836.jpg  /resimler/2015-3/16/1636122607156.jpg

/resimler/2015-4/4/1022583075326.jpg    /resimler/2015-4/4/1033419962836.jpg    /resimler/2015-4/7/0822580347004.jpg   /resimler/2015-4/7/0827149570844.jpg  /resimler/2015-4/7/0844579279152.jpg

Videolar
Parti İlçe Teşkilatları

/resimler/2016-12/24/0957549496932.jpg /resimler/2016-12/24/0959409077707.jpg /resimler/2016-12/24/1002133424899.jpg /resimler/2016-12/24/1004065509887.jpg /resimler/2016-12/24/1006092750065.jpg

Sosyal Medyada Takip Edin

/resimler/2015-3/20/0925347922806.jpg  /resimler/2015-3/20/0927574175568.jpg /resimler/2015-3/20/0934034807724.jpg

 /resimler/2015-3/20/0935593872523.jpg /resimler/2015-3/20/0939453408170.jpg /resimler/2015-3/28/1514147754064.jpg